Kavégas voor de ballonvaart.

Voor u als ballonvaarder is uw planning grotendeels afhankelijk van de weersomstandigheden. Eén ding is zeker, als u wilt én kunt varen met uw gasten, moet u wel voorbereid zijn en de beschikking over propaangas hebben

Essentieel voor veilige ballonvaarten

Achter de magie van elke ballonvaart gaat een onmisbare energiebron schuil: propaangas. Dit efficiënte gas speelt een cruciale rol in het creëren van een onvergetelijke en veilige ballonervaring.

Zelf gas afvullen?

Indien gewenst kunt u zelf de gasflessen afvullen. Kavégas levert u hiervoor een propaangastank met een afvulinstallatie. En uiteraard het propaangas. Als het aan Kavégas ligt komt u niet voor verrassingen te staan. Mocht u een propaangastank met afvulinstallatie willen hebben dan kan Kavégas u desgewenst ondersteunen met het geven van informatie voor een vergunning of een melding naar de gemeente. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Waarom is propaangas de ideale keuze voor ballonvaarders:

Veiligheid: Propaangas is relatief veilig, stabiel en betrouwbaar. Het heeft een breed ontstekingsbereik, waardoor het minder gevoelig is voor onverwachte ontstekingen en snelle verbranding, wat essentieel is voor de veiligheid van ballonvaarten.

Goede energie-efficiëntie: Propaangas biedt een hoge energieopbrengst per eenheid, waardoor het efficiënt is voor het genereren van warmte en het snel opwarmen van de lucht in de ballon.

Minder roetvorming: Propaangas veroorzaakt minder roetvorming dan sommige andere brandstoffen, wat resulteert in schonere verbranding en minder vervuiling van de ballon. Uw gasten zullen dit als aangenaam ervaren.

Gemak van opslag en transport: Propaangas is vloeibaar, waardoor het gemakkelijk te transporteren is. Dit maakt het praktisch voor mobiele activiteiten zoals ballonvaarten, waar mobiliteit van groot belang is.

Advies op maat?

Bel 0318 – 57 14 65 of stuur ons een bericht