Biopropaan

Biopropaan is een milieuvriendelijker en duurzamer alternatief. Het is vloeibaar gas dat bestaat uit een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Het wordt geproduceerd in de Rotterdamse haven en reduceert de CO₂-uitstoot tot wel 80%.

Wat is biopropaan?

Biopropaan, oftewel BioLPG, is een nieuw soort propaangas. Het wordt ook wel de energiebron van de toekomst genoemd. Onder andere omdat dit bijproduct van biodiesel volledig geproduceerd wordt uit duurzame grondstoffen, een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Biopropaangas stoot maar liefst 80% minder CO2 uit dan het reguliere propaangas, en scoort ook veel beter op het gebied van zwaveluitstoot.

Een groenere toekomst

Op het moment is biopropaangas helaas nog niet beschikbaar voor consumenten en wordt het alleen aangeboden aan industriële gebruikers. Zodra biopropaangas voor consumenten beschikbaar is kunt u hier gebruik van gaan maken en bijdragen aan een groenere toekomst.

Wij hopen u medio 2024 biopropaangas te kunnen leveren.

Wat is het verschil tussen biopropaangas en propaangas?

Chemisch gezien zijn biopropaangas en propaangas gelijk. Maar verder zijn de twee totaal verschillend. Propaangas wordt gewonnen in gasvelden, of als bijproduct van de raffinage van olie. Het is dus een fossiele brandstof. Biopropaangas wordt daarentegen gemaakt van duurzame grondstoffen en bestaat uit een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Dit gas is 100% duurzaam. 

Is biopropaangas duurzaam?

Jazeker, biopropaangas is 100% duurzaam. Het wordt gemaakt van zogenoemde duurzame feedstocks: een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Biopropaangas is een volwaardig en milieuvriendelijk alternatief voor gewoon propaan. Chemisch gezien zijn de twee identiek. Daarom is biopropaangas in alle propaangasinstallaties te gebruiken.

Advies op maat?

Bel 0318 – 57 14 65 of stuur ons een bericht