Hoe veilig te werken met een propaangasfles?

Veilig werken met een propaangasfles is belangrijk om ongelukken te voorkomen. Enkele belangrijke tips:

Plaatsing en opslag: Bewaar propaangasflessen altijd rechtop. Houd de fles op een goed geventileerde plaats, bij voorkeur buiten. Plaats de fles niet in afgesloten ruimtes, kelders of putten waar zich gas kan ophopen.

Afstand tot ontstekingsbronnen: Houd propaangasflessen uit de buurt van ontstekingsbronnen zoals open vuur, elektrische apparaten en vonken.

Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie wanneer je propaangasapparatuur binnen gebruikt. Gebruik nooit propaangasapparatuur in afgesloten ruimtes zonder goede ventilatie.

Inspectie: Controleer regelmatig de staat van de propaangasfles op roest, deuken of andere schade. Beschadigde flessen moeten onmiddellijk worden vervangen.

Veilige afsluiting: Sluit de kraan van de propaangasfles altijd goed af wanneer de apparatuur niet in gebruik is. Draai de gaskraan dicht voordat je de propaangasfles loskoppelt.

Transport: Zorg ervoor dat de propaangasfles veilig is bevestigd tijdens transport. Vermijd schokken of harde stoten tijdens het verplaatsen van de fles. Gebruik alleen apparatuur die specifiek ontworpen en goedgekeurd is voor gebruik met propaangas. 

Noodsituaties: Weet waar de kraan van de propaangasfles zich bevindt en hoe deze moet worden gebruikt. In geval van een gaslek, sluit de gaskraan dan onmiddellijk en ventileer de ruimte.

Professionele hulp: Laat reparaties aan propaangasapparatuur over aan professionals. Bij een vermoeden van een gaslek, draai meteen de kraan dicht! Raadpleeg daarna onmiddellijk Kavégas.

Vuurverbod: Rook niet in de buurt van de propaangasfles en gebruik geen open vuur in de directe omgeving!

Houd altijd de specifieke veiligheidsvoorschriften en aanbevelingen in gedachten en raadpleeg indien nodig de professionele hulp van Kavégas. Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben bij het omgaan met propaangas.

Advies op maat?

Bel 0318 – 57 14 65 of stuur ons een bericht