gas tank

Propaan, butaan en LPG

Kavégas levert propaangas, butaan en LPG aan verschillende soorten bedrijven door heel Nederland. Gassen die zeer brandbaar zijn en een hoog rendement hebben. Maar wat is nu wat?

Gaseigenschappen

  • Propaangas wordt gewonnen uit aardolie en aardgas. De stookwaarde van propaangas is maar liefst drie keer zo hoog als dat van aardgas. Het gas verdampt al bij temperaturen boven -42 oC (technische term: ’kookpunt’). Propaangas wordt vooral gebruikt voor verwarmingsdoeleinden.
  • Butaangas heeft een kookpunt dat hoger ligt: -0,6 oC. Alleen boven die temperatuur is het bruikbaar als brandstof. Butaangas heeft dezelfde toepassingen als propaangas.
  • Butaangas wordt alleen toegepast in Campinggaz flesjes.
  • LPG (Liquide Propane Gas) is een mengsel van propaan en butaan. Het gas wordt vooral gebruikt in verbrandingsmotoren voor voertuigen, zoals auto’s en heftrucks.

Advies op maat over deze gassen?


telefoon icon

Bel 0318 - 57 14 65 of stuur ons een bericht

Wij leveren gas incl. benodigdheden en service aan zowel particulieren als bedrijven!

Doe uw voordeel met onze (kennis van) gasopslagmogelijkheden, onze praktische adviezen en onze handige bezorg- en afvulservice. Dagelijks zijn we onderweg door heel Nederland om particulieren en bedrijven van gas te voorzien. Tevens bezitten onze chauffeurs en installateurs daarnaast te allen tijde de nodige certificaten en kennis voor iedere klus!
gastanks